Opis
Składniki: LAKTOZA (Z MLEKA), drożdże, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.
Kwas owocowy, warzywny lub chlebowy – probiotyczny napój domowy
Kwas warzywny, owocowy lub chlebowy – niezwykle popularny napój w krajach na wschód od naszych granic. Dzięki fermentowanej formie napój jest bogaty w żywe kultury bakterii, a dzięki samodzielnie dobranym składnikom do ukwaszenia – ma wyjątkowy smak.
Najbardziej klasyczny kwas z chleba uważany był w krajach, gdzie jest najbardziej popularny za napój prozdrowotny. Miał korzystnie wpływać na pracę układu krążenia i serca. Jego fermentowana forma miała również dobrze wpływać na trawienie, apetyt, i oczywiście znakomicie gasić pragnienie. Czy takie działanie jest faktycznie odczuwalne, trzeba przekonać się już samemu. Domowo przygotowany kwas z pewnością ucieszy wyjątkowym smakiem i satysfakcją z samodzielnego przygotowania.
Dzięki ukwaszeniu napojów na bazie warzyw lub owoców, można cieszyć się korzystnymi właściwościami nie tylko kultur bakterii, które namnożymy w napoju, ale i bazy owocowej lub warzywnej, którą zastosujemy do ukwaszenia.
Ze sprawdzonych smaków polecamy kwas imbirowy, buraczany, cytrynowy, selerowy czy z kapusty.
Na stronie https://zakwaski.pl/produkty/kwas.php/ znaleźć można więcej informacji na temat Zakwaski Kwas, oraz przepis przygotowania kwasu chlebowego, buraczanego, selerowego czy imbirowego.
Termin ważności: 12 miesięcy od daty produkcji. Termin ważności aktualnie sprzedawanej partii produktów można znaleźć na stronie głównej sklepu.
<[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.